922x250-vns-accountancy-474869495

Elke ondernemer/onderneming heeft te maken met belastingen. Door de voortdurende veranderingen in wet- en regelgeving op belastinggebied is het voor u als ondernemer bijna niet mogelijk om deze veranderingen bij te houden. V&S wil u hierbij graag ondersteunen. We zorgen ervoor dat er optimaal gebruik wordt gemaakt van de fiscale faciliteiten, zodat er niet te veel belasting wordt betaald.

Als ondernemer heeft u onder andere te maken met de volgende belastingen:

  • Inkomstenbelasting
  • Omzetbelasting
  • Vennootschapsbelasting
  • Loonbelasting

Inkomstenbelasting

De inkomstenbelasting komt bij iedere ondernemer om de hoek kijken. Het is afhankelijk van de rechtsvorm die de onderneming heeft of de winst uit onderneming en/of het loon wordt belast in de inkomstenbelasting en welke fiscale faciliteiten er benut kunnen worden.

Omzetbelasting

Op de meeste leveringen en diensten zit omzetbelasting (ook wel BTW genaamd). Binnen de omzetbelasting kennen we verschillende tarieven, namelijk 21%, 9% en 0%. Welk tarief gehanteerd moet worden, is afhankelijk van de leveringen en/of diensten van de onderneming.

Vennootschapsbelasting

Heeft uw onderneming als rechtsvorm de besloten vennootschap (BV) dan moet over de winst vennootschapsbelasting worden betaald. De te betalen vennootschapsbelasting is afhankelijk van de fiscale faciliteiten zoals investeringsaftrek, research en development aftrek en wel of niet aftrekbare kosten en de hoogte van de belastbare winst.

Loonbelasting

Als er binnen uw onderneming medewerkers werkzaam zijn, heeft u te maken met loonbelasting. Per maand moet een aangifte loonbelasting gedaan worden. Hiervoor moet een salarisadministratie worden bijgehouden, waarin de salarissen van de diverse medewerkers worden verwerkt met als uiteindelijke resultaat een salarisstrook voor de medewerkers en de aangifte loonbelasting.